PRESENTACIÓ

La prevenció i promoció de la Salut Mental comunitària suposa també la intervenció en l'àmbit de l'estigma social cap a les persones que pateixen alguna malaltia mental. L'estigma social té conseqüències negatives en la persona i en el seu entorn, i pot limitar molt significativament les seves oportunitats d'integració social, el desenvolupament de competències, habilitats i rols socials reconeguts, i la seva qualitat de vida.

La XARXA ANTIESTIGMA HOSPITALET posa a disposició de centres i entitats socioculturals de la ciutat algunes activitats i iniciatives específicament desenvolupades com a eines de lluita i superació de l'estigma social cap a la malaltia mental. Aquestes eines comparteixen metodologies destinades a generar oportunitats de contacte social on compartir experiències, valors i voluntats en primera persona.

OBJECTIUS:
 • Desenvolupar accions i programes de sensibilització social contra l'estigma vers les persones amb problemes de Salut Mental.
 • Crear un espai de treball en xarxa per a les entitats i serveis de la ciutat que treballen per la desestigmatització d'aquestes persones.
 • Potenciar la participación i representació de les persones amb problemes de Salut Mental com a agents socials actius en primera persona.
METODOLOGIA:
 • Concebem la persona amb problemes de Salut Mental com a agent social actiu i capaç.
 • Apostem pel contacte social com a eina de lluita contra l'estigma.
 • Emprem estratègies d'informació i dinàmiques educatives.

Pots consultar i descarregar-te el nostre díptic amb tota la información des d'aquí.


1 comentari:

 1. Gran idea para ayudar a las personas a comprender la realidad de la salud mental y que mejor manera que personas que lo han vivido en primera persona cuenten
  su historia de vida gracias a todos y seguir así un abrazo

  ResponElimina